perjantai 23. maaliskuuta 2012

Pikkugekko joulupukin toimissa

Monissa perheissa varmaan kaytetaan joulupukin tenhovoimaa lasten kurissapitamiseen. Meilla joulupukin virkaa toimittaa Pikkugekko.

Tarina alkoi muutama viikko sitten, kun vieroitin Robinia yomaidoista. Robinin herattya ja huudettuaan normaalin maitonannoksensa peraan, ja kun sita ei sallittukaan, huuto oli melkoinen, eika rauhoittelut auttaneet. Sitten sanoin hetken mielijohteesta ekalla kertaa : "menikos tuolla tiella traktori????" Ja siitahan poika rauhoittui kuuntelemaan ja nukahti! Seuraavalla kerralla kokeilin sitten: "Oi! Meniko tuolla gekko?" Ja jalleen tepsi. Ja niin meilla opittiin olemaan ilman yomaitoja.

No, noin viikko sitten Kimmo laittoi ekaa kertaa Robinia nukkumaan ilman, etta mina olin huoneessa (R. on ollut melkoinen maitonarkomaanimammanpoika, lievasti ilmaistuna ;) ). Huutohan oli kova ja nouseva kun poika tajusi, ettei aiti tulekaan huoneeseen nukkumaanmenohetkeen.

Kimmo: " Oliko tuolla gekko??"

Robin: "byyyyaaaaaahhh(= taa on kuule, pappa, jo vanha juttu, ei toimi enaa!!!)"

Kimmo: Kuule Robin, sa olet jo iso poika, mutta gekko on viela pieni ja sun pitaa nayttaa esimerkkia sille, miten osataan menna nukkumaan ilman aitia"

Robin: Miettiva hiljaisuus. Ja lopulta nukahtaminen!!!!! :)

Sen jalkeen Pikkugekko-valttikortti on toiminut lahes jokatilanteessa(tietenkin saasteliaasti kaytettyna), kuten:

Pikkugekon pitaa saada mallia sulta,
"miten harjataan hampaat", "miten kaydaan hienosti potalla", "miten mennaan takaisin nukkumaan ilman syliintulemista" jne :)

Se on melkoisen jopa hammentetavaa miten tuo pieni elain voi auttaa niin paljon lastenkasvatuksessa :)

(Robinin ja Kimmon keskustelu on vapaasti suomennettu ruotsinkielesta)

Ei kommentteja: